Spray tan.

Je wilt graag een mooi kleurtje, maar je wilt geen zonnebankkuur doen. En een zelfbruiner zie je ook niet zitten. Kom dan langs voor een spray tan. Je staat zo weer buiten met een lekker kleurtje.

Maak nu een afspraak in onze salon.

Verantwoorde producten

Ook bij spray tan werken we met verantwoorde producten. We gebruiken de Eco Tan van Eco by Sonya Driver. Deze spray tan wordt gemaakt van gecertificeerde biologische stoffen. De spray bevat geen enkele schadelijke stof. De producten van Eco by Sonya Driver worden bovendien nooit op dieren getest.

Voor de behandeling

Houd voor de behandeling rekening met een aantal dingen:

 • Scrub je huid zo’n 24 uur voor de behandeling. Een spray tan kleurt namelijk de bovenste laag van je huid. Deze bestaat voor een groot deel uit dode huidcellen, die je continu verliest. Na een dag of tien zijn deze cellen van je lichaam verdwenen en ben je je kleurtje dus ook kwijt. Als je je huid voor de behandeling scrubt, raak je alvast zoveel mogelijk dode huidcellen kwijt, waardoor de kleur langer blijft zitten. Let er wel op dat de scrub olievrij is. Anders is je huid bij de behandeling te vet en pakt de spray tan niet goed. Dat kan een vlekkerig resultaat geven.
 • Je kunt je tot acht uur voor de behandeling scheren of epileren.
 • Sporten, zwemmen en douchen kan tot een uur voor de behandeling. De spray hecht namelijk het best op een licht zure huid.
 • Als je ook nog je haar wilt laten kleuren of een manicure of pedicure wilt laten doen, doe dat dan voor de spray tan.
 • Gebruik op de dag van de spray tan geen bodylotion, crème of parfum. Dit zorgt ervoor dat de spray op sommige plaatsen niet goed pakt. Het resultaat wordt dan vlekkerig.
 • Draag losse en donkere kleding naar je afspraak. De spray tan geeft namelijk wat af. De vlekken gaan er gewoon uit in de was, maar zo loop je geen risico.
 • Draag geen make-up als je voor de spray tan naar de salon komt. Dit zorgt ervoor dat de spray tan op die plekken niet goed pakt. Mascara en oogpotlood kun je wel laten zitten als je dat wilt.

De behandeling

Tijdens de behandeling mag je een onderbroek aanhouden als je dat fijn vindt. Zorg er wel voor dat het broekje hoog opgesneden is, zodat je in een bikini geen lijnen ziet. Vervolgens sprayt de schoonheidsspecialiste een fijne mist over je huid met een speciaal spraytanning-apparaat. De behandeling zelf duurt ongeveer tien minuten. Daarna moet de spray nog even drogen.

Na de behandeling

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je kleurtje, moet je met een paar dingen rekening houden na de behandeling:

 • Wacht zeker zes uur voordat je gaat douchen nadat je een spray tan hebt laten doen.
 • Gebruik de eerste zes uur na de behandeling ook nog geen bodylotion, deodorant, make-up of andere verzorgingsproducten. Lippenstift, mascara en oogpotlood kunnen wel.
 • De eerste uren na de spray tan kun je beter geen bh dragen. Op de plaatsen waar de stof strak op je huid zit, kunnen strepen ontstaan. Draag daarom ook een niet te strakke onderbroek.
 • Zorg ervoor dat je direct na de spray tan niet overmatig gaat zweten. Bijvoorbeeld door te sporten of door zwaar lichamelijk werk te doen.
 • Als je gaat douchen, kan het water bruin kleuren. Dit komt door overtollige spray. Je hoeft niet bang te zijn dat je je tan eraf wast. Gebruik voor een langer behoud van je kleur milde reinigingsproducten zonder olie of zeep.
 • Scrub je huid niet totdat de kleur van je tan zelf vervaagt. Door te scrubben verdwijnt je tan sneller.
 • Dep na het douchen je huid droog. Te fanatiek droogwrijven zorgt er ook voor dat je spray tan sneller vervaagt.
 • Je kunt gewoon zwemmen of naar de sauna. Je kleur vervaagt hierdoor wel iets sneller.
 • Hydrateer je huid goed, dit zorgt ervoor dat je kleur langer blijft. Gebruik twee keer per dag een goede bodylotion zonder olie. Vetten zorgen ervoor dat de spray tan minder lang houdt. Twijfel je welke producten geschikt zijn? Vraag dan de schoonheidsspecialiste om advies.
 • Spuit parfum niet rechtstreeks op je huid na een spray tan. De alcohol in de parfum kan vlekken veroorzaken.

Het resultaat

Het resultaat van de spray tan is een egale en natuurlijk bruine huid. Het effect is bovendien groter dan dat van een zelfbruiner, omdat de concentratie van de werkzame stof in de spray veel groter is dan in een zelfbruiner. En omdat een specialist de spray met een speciaal apparaat aanbrengt, ben je verzekerd van een egaal resultaat zonder vlekken. Dat wil met een zelfbruiner ook nog wel eens misgaan.

Je behoudt je kleurtje zo’n zeven tot tien dagen. De spray tan kleurt namelijk de bovenste huidlaag, die vooral uit dode huidcellen bestaat. Deze laag vernieuwt zich steeds. Je kleurtje verdwijnt met die oude huidlaag. Je kunt de spray tan niet van je huid af wassen. Gebruik een mild reinigingsproduct zonder zeep en olie. Dit voorkomt vlekken in je tan.

Om langer plezier te hebben van je kleur, kun je van tevoren je huid goed scrubben. Na de behandeling kun je dat beter even niet meer doen. Verder helpt het als je je huid twee keer per dag goed hydrateert met een product zonder olie.

Een spray tan voor je trouwdag of een andere speciale gelegenheid

Wil je je spray tan voor een speciaal moment laten doen? Bijvoorbeeld voor je bruiloft  of als je naar een feest gaat? Plan je afspraak dan twee tot drie dagen voor deze datum. De spray tan is na twee of drie dagen op zijn mooist en je loopt absoluut geen risico meer dat je vlekken in je kleding krijgt.

Wil je voor deze dag ook nog je haar laten kleuren of een manicure of pedicure laten doen? Plan dat dan voor je spray tan. Door het wassen van je haar en het scrubben en wassen van je handen en voeten kan de kleur op deze plekken vervagen.

Voordelen spray tan

Een spray tan heeft veel voordelen boven een zonnebankkuur of gewoon zonnen:

 • Je hebt geen verhoogd risico op huidkanker.
 • Je huid veroudert er niet door.
 • Het beschadigt je huid niet. Eco Tan van Eco by Sonya Driver is hypoallergeen en zelfs licht verzorgend.
 • Het droogt je huid niet uit.
 • Het is ideaal voor mensen met zonneallergie. Omdat Eco Tan hypoallergeen is, is het zelfs geschikt voor mensen met een gevoelige huid.
 • Je hebt geen last van vlekkerig bruin worden door een ongelijke verdeling van pigment in je huid.
 • Je verbrandt niet door de spray tan. Let wel op als je daarna nog in de zon gaat. Spray tan beschermt je huid niet tegen UV-straling. Smeer dus altijd een goede zonbescherming, ook als je een spray tan hebt laten doen. Wij adviseren om minimaal factor 30 te gebruiken.
Elke behandeling een ervaring
MAAK EEN AFSPRAAK