Brazilian Wax.

Bij een volledige Brazilian wax verwijdert de schoonheidsspecialiste alle haren in de schaamstreek en rond je anus. Je schaamstreek bestaat uit je venusheuvel, je vagina en het perineum. Na een volledige Brazilian wax hoef je niet meer bang te zijn voor haren die onder je slip vandaan komen. Je krijgt een bikinilijn met een zachte huid, zonder irritaties.

Naast de volledige Brazilian wax, kun je er ook voor kiezen om nog een streepje haar op je venusheuvel te behouden.

Voor de behandeling

Voor een Brazilian Wax mogen je haartjes niet te kort zijn. Vanaf een halve centimeter kunnen wij de haartjes harsen. Houd hier rekening mee en scheer jezelf niet meer kort voor de afspraak.

Scrub je huid één of twee dagen voor de behandeling. Dat vermindert ingegroeide haren.

Zorg ook dat je huid niet verbrand is. Bij harsen kan verbrande huid beschadigen.

Gebruik op de dag van de behandeling geen bodylotion of douchecrème op de huid die je laat harsen. Dat kan er namelijk voor zorgen dat de hars niet pakt op je huid.

De behandeling

Voor ze gaat harsen, desinfecteert de schoonheidsspecialiste je huid en de haren. Daarna smeert ze de warme hars met een spatel op het te ontharen gebied. En dan is het moment aangebroken om de hars inclusief haartjes eraf te trekken. Het kan een beetje pijnlijk zijn, maar dat is zo over.

De behandeling duurt in totaal maximaal 45 minuten.

Na de behandeling

  • Ga de eerste 24 uur na de behandeling niet met de geharste huid in de zon of gebruik een goede sunblock. De kans is namelijk groot dat de UV-stralen hyperpigmentatie veroorzaken. Dit zijn blijvende donkere vlekken op je huid.
  • Zorg ervoor dat je niet teveel zweet, bijvoorbeeld door zwaar werk of sporten.
  • Ga de eerste 24 uur na de behandeling ook niet in een sauna, stoomcabine of whirlpool. Neem liever een koele douche of ga zwemmen.
  • Draag geen strakke, synthetische kleding. Dit kan voor ingegroeide haartjes en kleine ontstekingen zorgen.
  • Regelmatig harsen helpt de huid aan deze behandeling te wennen en het minimaliseert de kans op irritaties.

 Het resultaat

De huid van de meeste vrouwen reageert goed op een Brazilian wax. Toch kan het zo zijn dat je kortdurend last hebt van roodheid en gevoeligheid.

Omdat warmte haargroei stimuleert, heb je in de winter langer plezier van je Brazilian wax dan in de zomer. Maar over het algemeen hoef je na de eerste behandeling pas na drie tot zes weken opnieuw te ontharen, afhankelijk van de snelheid van je haargroei. Tot één of twee weken na de behandeling voel je helemaal nog geen haargroei. In de derde of vierde week worden de eerste haartjes weer voelbaar en zichtbaar. Soms breken haartje af tijdens de behandeling. Die worden al eerder weer zichtbaar.

Brazilian wax voor de vakantie

Veel vrouwen willen voor een vakantie een Brazilian wax, zodat ze tijdens de vakantie niet zelf hoeven te ontharen. Als je haarloos op vakantie wilt, is een afspraak twee of drie dagen van tevoren ideaal. Je haarfollikels krijgen de tijd om te herstellen voordat je in bikini gaat. Dit vermindert de kans op ingegroeide haartjes en kleine ontstekingen. Omdat de haartjes pas na drie of vier weken weer zichtbaar worden, kom je een vakantie van een paar weken prima door zonder zelf nog met een scheermesje aan de slag te moeten.

Maak op tijd een afspraak, zeker in de vakantieperiode. Het is dan erg druk in onze schoonheidssalon, omdat veel vrouwen een Brazilian wax willen. Ideaal is om twee tot drie weken voordat je een afspraak wilt te bellen. Dan kun je vanaf dan ook je haartjes laten groeien, zodat ze lang genoeg zijn om te harsen.

Pijnlijk of niet

Veel vrouwen zijn op zijn zachtst gezegd een beetje huiverig voor de pijn van een Brazilian wax. Het is inderdaad niet pijnloos. Maar veel vrouwen zeggen achteraf dat de pijn minder erg was dan ze hadden verwacht. Hoe pijnlijk de behandeling is, kun je zelf een beetje beïnvloeden.

Je ervaart pijn minder heftig als je zelf ontspannen bent. Probeer dus zo ontspannen mogelijk te zijn bij de behandeling. Adem goed door en verkramp niet. Ook je cyclus is van invloed op hoe je de pijn ervaart. De week na je menstruatie is wat dat betreft het meest ideaal.

De schoonheidsspecialiste let tijdens de behandeling goed op hoe het met je gaat. Als ze het idee heeft dat het je te veel wordt, overlegt ze met jou of en hoe de behandeling door kan gaan.

Eerste keer Brazilian wax

Voor het eerst een Brazilian wax laten doen, is niet zomaar iets. Je laat niet het minste lichaamsdeel ontharen. We snappen heel goed dat je een beetje nerveus bent de eerste keer. Vertel dat er dus ook zeker bij als je de afspraak maakt. Onze schoonheidsspecialiste doet haar best om ervoor te zorgen dat jij zoveel mogelijk op je gemak bent.

Elke behandeling een ervaring
MAAK EEN AFSPRAAK