Vragen? Bel Different Hair Skin Body in Tilburg 013 544 39 10

Online afspraak maken? Maak een afspraak

Spraytan

Spraytan

Wat is SPRAY TANNING?

Spray tanning vloeistof wordt door een fijne mist, met professionele spray tanning apparatuur aangebracht door een spray tan specialiste. Een spray tan duurt ongeveer 10 minuten en de droogtijd hangt af van type apparatuur en vloeistof.

Hoe lang blijft het resultaat van een spray tan mooi?

Omdat een bruin-zonder-zon en/of spray tan alleen je dode huidcellen kleurt, zal je tan met 7 tot 10 dagen compleet verdwenen zijn. Na het aanbrengen van de tanning, kan deze niet worden verwijderd met water en zeep, maar zal deze geleidelijk vervagen na verloop van de volgende dagen. Het is belangrijk om de huid na de spray tan twee keer per dag te hydrateren voor een langere duur van de bruine teint. Daarentegen kunnen peelings of het exfoliëren van de huid de spray tan sneller doen vervagen.

Voordelen

Spray Tanning kent vele voordelen ten opzichte van de zon- en zonnebank:

 • geen versnelde huidveroudering;
 • geen verhoogd risico op huidkanker;
 • geen beschadiging van de huid;
 • geen uitdroging van de huid;
 • oplossing voor mensen met een zonallergie;
 • geen pigmentatie;
 • geen verbranding van de huid.

Advies aan klanten bij het maken van een afspraak

Voor de tanning:

 • Losse kleding: draag donker en loszittende kleding en ondergoed. Na een wasbeurt is de kleding weer schoon.
 • Scrubben: scrub de huid 24 uur vóór de spray tan sessie. Let wel op dat de scrub OLIEVRIJ is.
 • Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de sessie.
 • Make-up/Parfum: verwijder alle make-up voordat spray tan wordt aangebracht. Oogmake-up mag eventueel blijven zitten.
 • Douchen, baden & zweten: wacht een uurtje met een spray tan behandeling wanneer men gedoucht, gezwommen of gesport hebt. De spray hecht zich het best aan een licht zure huid.
 • Manicure, pedicure, kappersbezoekjes steeds voor de spraytan.
 • Crème en/of lotion: het gebruik van bodylotion, crème en parfum wordt op de dag van de sessie sterk afgeraden.

Na de tanning: 

 • Douchen en/of baden: Stel douchen, baden, zwemmen en sporten even uit. De ontwikkelingsduur is 2 uur, 4 uur of 6 uur. Gebruik in de ontwikkelingstijd ook nog geen bodylotion, deodorant en andere producten of make-up (lippensti , mascara en oogpotlood mogen wel). Overmatige transpiratie direct na de spray tan wordt afgeraden.
 • Bij het douchen of baden is een bruine verkleuring van het water zichtbaar, dit is louter overtollige lotion. Dit gaat niet ten koste van de bruine teint. Na het douchen is het aan te raden de huid deppend af te drogen.
 • Gebruik ZEEP-VRIJE of OLIE-VRIJE producten die je huid op een milde mannier reinigt zonder de tan eraf te strippen.
 • Onderhoud en hydrateer gebruinde huid (twee keer per dag) met hydraterende bodylotion (zeker geen olie!) Met goede hydratatie zal de teint langer mooi blijven! (gebruik zeker geen producten van Dove of Nivea)
 • Lingerie: na de behandeling mag men tijdens de inwerkperiode (2 uur of a ankelijk van welke spray tan men kiest) geen BH dragen om strepen te voorkomen.
 • Spuit parfum niet direct de huid, alcohol veroorzaakt plekken.

FAQ

Is spray tan schadelijk voor de huid?
Nee, het is eerder verzorgend. Het product is goedgekeurd door de FDA, is hypoallergeen, ontwikkeld op basis van NON-GMO’s en Gecerti ceerd Organistische kruiden, bloem- en fruit extracten. De bruine tint in de Tanning producten zijn afgeleid van Super Food Cacao (chocolade).

Waarom wordt men bruiner van een spray tan dan van zel bruinende producten?
De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelf-bruinende producten die men vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij professionele Spray-Tanning vloeisto en veel hoger, namelijk 8% tot 18%.

Wordt men oranje?
Nee, absoluut niet. In Eco Tan – Eco by Sonya producten worden geen kleuringen gebruikt waardoor men onnatuurlijk bruin wordt. Helaas zijn er nog wel salons die werken met producten die chemische kleuringen bevatten. Door toevoeging van kleuringen krijg je een onnatuurlijke
oranje teint.

Krijgt men vlekken?
Nee, strepen of vlekken na spray tan is niet gebruikelijk. De kleur wordt geleidelijk aan minder. Wel moet er rekening gehouden worden met het feit dat de huid het grootste orgaan van ons lichaam is. Hormonen (menstruatie – zwangerschap) overmatig alcohol en/of medicijngebruik hebben invloed op ons (lichamelijke)gestel. Bij een zeer klein percentage (1%-5%) kan daarom de huid anders reageren op spray tan.

Stinkt het (product)?
Nee, de tanning heeft uiteraard wel een geur die je ruikt tijdens en even na de behandeling. Na de eerste keer douchen is de geur overigens weg.

Hoelang blijft de kleur aanwezig?
De kleur blijft gedurende 7 à 10 dagen, daarna zal deze vervagen. De verzorging van de huid en ook huidtype van de klant spelen hierin een grote rol.

Kun je zwemmen, intensief sporten of naar de sauna?
Dit kan, de kleur zal in dat geval echter sneller vervagen. Direct na de behandeling (tot ca. 8 uur daarna) is transpireren ook af te raden, de tanning werkt namelijk enkele uren na de behandeling nog door.

Kan men na een spray-tan behandeling in de zon?
Ja, je kunt daarna zonnen. Echter is spray tan niet beschermd tegen de zon. Gebruik altijd factor 30 om tegen schadelijke stralingen te beschermen.

Trouwen, hoeveel dagen van te voren is het beste een spray tan nemen?
Om alle risico’s te vermijden is het beste om 2 à 3 dagen voor een bruiloft een spray tan te nemen. Dan is de teint op haar mooist, en men loopt ook geen risico op vlekken op de kleding.