Vragen? Bel Different Hair Skin Body in Tilburg 013 544 39 10

Online afspraak maken? Maak een afspraak

Brazilian wax

Brazilian wax

Brazilian waxAls een van de weinige salons in Nederland hebben wij een gediplomeerde Brazilian wax-specialiste.

Bel direct voor een afspraak 013 5443910!

 

Wat is een Brazilian wax?

Bij een volledige Brazilian wax worden alle haren verwijderd in het schaamstreekgebied: venusheuvel (pubis), vagina, het perineum en rond de anus. Na een volledige Brazilian wax hoef je niet meer bang te zijn voor haren die onder je slip vandaan komen. Je krijgt een bikinilijn met een zachte huid, zonder pukkels of irritatie. Bij een Brazilian bikini wax blijft alleen een streep haar op de venusheuvel over.

Wanneer kun je het beste een afspraak maken?

Als je haarloos op vakantie wilt, is een afspraak 2 of 3 dagen van tevoren ideaal. Dan geef je de haarfollikels even de gelegenheid zich te herstellen voordat je in je bikini glijdt. Maak op tijd een afspraak, maar houd rekening met een volle agenda in de vakantieperiode. Maak minimaal 14 dagen voor de bedoelde behandeling een afspraak: Je haren hebben vanaf het moment van de afspraak de tijd om te groeien tot de dag van de behandeling.

De behandeling

Bij de behandeling is een haarlengte van 0,5 tot 1,5 centimeter het prettigst. Dat wil zeggen dat je je ongeveer twee tot drie weken voor de afspraak niet meer mag scheren. Huid en haren worden voor de behandeling gedesinfecteerd. Hierna wordt de hars met een spatel op de haren aangebracht. Dit voelt meestal warm aan. Tenslotte wordt de hars tegen de haargroeirichting in met een ruk van de huid getrokken, waarbij alle haren die in de hars aangedrukt zitten worden verwijderd. Deze drie seconden voelen ongeveer als volgt: Whoeag! – Warme, tintelende huid - Oef! De specialist neemt daarna met een pincet de laatste haren weg die nog aan je gehecht zijn, of zo kort zijn dat ze zich niet met hars laten behandelen.

Brazilian wax productenEen waxbehandeling is voor veel mensen niet iets wat je zo maar even laat doen: Je laat tenslotte een delicaat gedeelte van je lichaam ontharen: Behandeling én behandelaar moeten je een goed gevoel geven. Je zult misschien best nerveus zijn de eerste keer, maar het is belangrijk dat je je, in elk geval een klein beetje, op je gemak voelt. Geef het aan bij je behandelaar, zij houdt er dan rekening mee dat het jouw eerste keer is. Voel je er wel voor, maar durf je nog niet, begin dan eens met een standaard bikini-wax, waarbij het haar van de reguliere bikinilijn wordt verwijderd. Dan kun je daarna eventueel kiezen voor een uitgebreidere behandeling: De tijd is dan aangebroken voor de brazilian wax!

Wat te dragen tijdens de behandeling?

Er is een handdoek beschikbaar voor momenten dat je je ongemakkelijk voelt. Om alle haren goed te kunnen bereiken is het voor de behandelaar het fijnste wanneer je tijdens de behandeling niets draagt. Voor een bikini-wax is het handig een zo hoog mogelijk opgesneden bikinibroekje of string te dragen.

Hoe pijnlijk is het waxen?

Waxen is niet pijnloos. Maar veel mensen zeggen achteraf dat de pijn minder erg was dan ze hadden verwacht. De hoeveelheid pijn is afhankelijk van meerder factoren: De een kan nu eenmaal meer verdragen dan de ander. Als je vermoeid of gestresst bent zal de behandeling pijnlijker aanvoelen dan wanneer je lekker in je vel zit. Probeer tijdens de behandeling zo relaxed mogelijk te blijven. Zorg voor een behoorlijke nachtrust. En dames: houd rekening met je cyclus: een week na je ongesteldheid is ideaal.Je behandelaar doet dit werk elke dag en heeft ervaring met verschillende mensen, met verschillende pijngrenzen. Zij zal, wanneer het echt niet meer gaat, overleggen of en hoe de behandeling doorgang kan vinden. Het doel heiligt de middelen: even doorbijten en je bent weken haarvrij. Na ongeveer drie kwartier sta je weer opgelucht buiten, pijnvrij en haarvrij! Je huid voelt heerlijk zacht aan, de pijn is vergeten en tot je verbazing heb je hoogstwaarschijnlijk al een afspraak gemaakt voor een volgende behandeling!

Het resultaat

Na de eerste behandeling blijft het resultaat drie tot zes weken, afhankelijk van de snelheid van je haargroei. In de meeste gevallen is de haargroei zeker in de eerste tot tweede week niet voelbaar. In de derde of vierde week zullen de eerste haartjes weer voelbaar zijn. Warmte stimuleert de haargroei, daarom groeit haar sneller in de zomer dan in de winter. Door regelmatig te harsen zal de tijd tussen twee harsbehandelingen op den duur langer worden. Regelmatig harsen zorgt voor een verminderde haargroei. Een haargroeiremmer zorgt ook voor een verminderde haargroei en een zekere vertraging van de groeisnelheid.

Voor de behandeling

Ga op tijd naar bed en zorg voor een behoorlijke nachtrust de nacht voor de behandeling. Het is beter om uitgerust aan de behandeling beginnen, dan na een avondje doorzakken. Zorg dat je huid niet verbrand is: in dat geval kan bij het waxen ook huid worden weggenomen. Trek voor een bikini-wax een zo hoog mogelijk opengesneden bikinibroekje of string aan. Scrub de huid een of twee dagen voor de behandeling: dat vermindert het aantal ingegroeide haren. Gebruik geen bodylotion, olie of douchecrème (b.v. Dove) op de dag van de behandeling. Laat je ook je oksels harsen, gebruik dan ook geen deodorant op deze dag.

Na de behandeling

We kunnen niet voorspellen of garanderen dat de huid niet reageert op de behandeling. Je kunt na de behandeling last hebben van wat roodheid of gevoeligheid. En soms breken haren tijdens de behandeling af, waardoor ze sneller weer aangroeien.

  • Vermijd direct na de behandeling de zon of gebruik in elk geval een sunblock: Net geharste lichaamsdelen zijn gevoelig voor hyperpigmentatie (blijvende donkere huidskleur) wanneer ze in aanraking komen met zonlicht.
  • Vermijd overmatig transpireren (door zwaar werk of sporten).
  • Vermijd 24 uur de zon, zonnebank, sauna, stoomcabines en whirlpools. Neem liever een koele douche of ga zwemmen.
  • Om ingegroeide haren en ontstekinkjes te voorkomen kun je beter geen strakke, synthetische kleding dragen.
  • Regelmatig waxen helpt de huid te wennen aan deze behandeling en minimaliseert de kans op irritaties.

 

De duur van de behandeling is 45 minuten. Een behandeling kost € 45,-.